22 квітня Всесвітній день Землі!

ЦІКАВА ПОДБОРКА МАТЕРІАЛУ ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ МАТЕРІ-ЗЕМЛІ!



22 квітня відзначається не просто велике, а глобальне свято – Міжнародний день Матері-Землі (International Mother Earth Day), що проводиться під егідою ООН, – день нашого спільного затишного дому. Свято було встановлено на 63-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у 2009 році (резолюція № A / RES / 63/278, її співавторами виступили більше 50 держав-членів ООН) і відзначається, починаючи з 2010 року, щорічно 22 квітня.

Голова 63-й сесії Генеральної Асамблеї Мігель д’Еското Брокман заявив, що проголошення в резолюції цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля і її екосистеми є нашим будинком, забезпечують людству життя, а також підтвердженням зобов’язань, прийнятих на Конференції ООН з навколишнього середовища і розвитку в Ріо-де-Жанейро в 1992 році. Тому для досягнення справедливого балансу між економічними, соціальними та екологічними потребами нинішнього і майбутніх поколінь необхідно сприяти гармонії з природою і планетою Земля. У резолюції також наголошується, що термін «Матінка-Земля» загальноприйнятий у багатьох країнах і відображає залежність між планетою, її екосистемами і людиною.




  



    

  

   




Корисні повчальні мультики для дітей. Розповідь про заповідник "Асканія-Нова". Які тварини, птахи живуть у заповіднику України




Коментарі